Wie wind zaait, zal storm oogsten

13-06-2024 34 keer bekeken 0 reacties

Deze zomer speelt Toneelgroep Jan Vos opnieuw de succesvolle locatievoorstelling WIND over hoe ongelukkige politieke keuzes een gemeenschap uit elkaar drijven.

Ondernemer Abel Koops heeft niet lang meer te leven. Om de financiƫle toekomst van zijn dochter Margje veilig te stellen besluit hij windmolens op zijn land te plaatsen. Pal bij het dorp Burgerveen. De dorpelingen protesteren. Maar met steun van de landelijke overheid weet Abel toch zijn plannen door te drukken. Als vervolgens zijn dochter door onbekenden wordt gemolesteerd, is dat het begin van een reeks gewelddadige incidenten die het eens zo rustige Burgerveen volledig op zijn kop zet.

In Wind schets Tjeerd Bischoff op meeslepende wijze de tumultueuze gevolgen van een top-down opgelegd windmolenpark. Een bonte stoet van bestuurders, dorpsbewoners en beleidsmedewerkers raakt met elkaar in de clinch. Diepgewortelde vetes worden opgerakeld, schrijnende nieuwe tegenstellingen dankbaar uitgebuit. En terwijl de bewoners van Burgerveen zichzelf verliezen in een storm van emoties gaat de opwarming van de aarde onverbiddelijk door.

De kaarten zijn hier te bestellen: https://toneelgroepjanvos.stager.co/web/tickets.
Hier is de trailer te bekijken: https://youtu.be/FsIULH-1LKc

locatie en data: Wilma's Erf in Onnen van 10 juli tot en met 21 juli. 

Cookie-instellingen