Nieuwe RES-coördinator: Peter van de Laak

Wilma Nabring 05-10-2022 60 keer bekeken 0 reacties

Sinds 1 juli 2022 heeft RES Groningen een nieuwe coördinator: Peter van de Laak. Hij stelt zich graag aan u voor.

In juli 2022 ben ik gestart als RES-coördinator Groningen. Een uitdagende opdracht waar ik veel zin in heb! Want voor mij mag een opdracht spannend zijn. De ruimte krijgen om met alle betrokkenen de route te bepalen die naar het gewenste resultaat leidt, geeft plezier. Mensen met elkaar verbinden, hen in beweging krijgen en creatieve oplossingen laten ontstaan: daar gaat het mij om.

Na meer dan twintig jaar werkzaam te zijn geweest bij diverse adviesbureaus, ben ik tien jaar geleden gestart als zelfstandig adviseur/projectleider. Voor een groot aantal gemeenten en provincies heb ik uiteenlopende opdrachten uitgevoerd. Opdrachten zoals verduurzaming van bedrijventerreinen, het coördineren van milieueffectrapportages, het verkennen van gemeentelijke omgevingsplannen en het aanjagen van de energietransitie. Die kennis en ervaring neem ik mee in mijn opdracht voor RES Groningen.

Mijn voornemen is om de samenwerking – ambtelijk en bestuurlijk – te versterken. In de afgelopen drie maanden heb ik kennis gemaakt met de beleidsambtenaren en bestuurders van gemeenten, waterschappen en de provincie. Ik heb gemerkt hoe verschillend de RES wordt beleefd. Met projectleiders en adviseurs hebben we een planning gemaakt voor het komende half jaar. Een impuls is gegeven aan nieuwe projecten en initiatieven. Ambtelijk en bestuurlijk is er nu helderheid over de inhoud van en route naar een voortgangsrapportage RES 2.0.

0  reacties

Cookie-instellingen