Groninger Warmtetransitiedag 'Van het padje'

Wilma Nabring 10-05-2023 24 keer bekeken 0 reacties

Op 25 januari jl. vond de Groninger Warmtetransitiedag ‘Van het padje’ plaats. Deze dag werd georganiseerd door de werkgroep Warmte van de RES Groningen en het Warmte Transitiecentrum Groningen (WTCG) voor iedereen die aan warmteprojecten werkt.

Tijdens de Groninger Warmtetransitiedag brachten vertegenwoordigers van Groningse gemeenten, de provincie en transitiepartners een bezoek aan de centrale van Warmtestad en het zonthermiepark in Dorkwerd. Dit park, een samenwerkingsproject van K3, TVP Solar, Warmtestad en Solarfields, is het grootste zonwarmtepark van Nederland en het derde van de wereld. Project director Emile Janssens van Solarfields gaf er aan de bezoekers een presentatie over het park.

Wiel niet steeds opnieuw uitvinden
Daarnaast kwamen de deelnemers bij elkaar in de Energy Barn van EnTranCe, Centre of Expertise van de Hanzehogeschool Groningen, om kennis met elkaar te delen en te netwerken. “Door met elkaar in contact te staan, voorkom je dat het wiel steeds opnieuw moet worden uitgevonden”, zegt Anna Pek, adviseur energietransitie bij advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos en werkzaam voor het WTCG. “Zo kunnen we samen de energietransitie versnellen."

Cookie-instellingen